U Opštoj bolnici u Čačku trenutno se nalazi 10 ležećih pacijenata od kojih je jedan slučaj ozbiljniji, ali niko nije na respiratoru. Kod tri nova pacijenta potvrđeno je prisustvo koronavirusa, u pitanju su dva muškarca iz Čačka i jedan iz Lučana.

Studentski dom oslobodio je kapacitete te ustanove sa oko 300 ležajeva, kao i kuhinju u kojoj se može spremiti oko 2.000 obroka. Objekat će u sredu biti dezinfikovan i stavljen na raspolaganje Gradskom štabu kao rezerva za smeštaj jednog dela bolničkih pacijenata koji nisu zaraženi od korona virusa. Studentski dom će biti korišćen za navedene potrebe ukoliko se u bolnici bude ukazala potreba za više pacijenata koji su obolelo od COVID-19.

U večernjim satima urađena je dezinfekcija bolničkih kapaciteta od strane Civilne zaštite, a pod nadzorom Zavoda za javno zdravlje.

Napravljen je dogovor sa Autoprevozom i taksi službama o načinu na koji će radnici bolnice da dolaze na posao i odlaze.

U naredna dva, tri dana na nivou grada biće obezbeđena telefonska podrška psihologa, a telefoni će biti naknadno dostavljeni.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here