Za sve materijalne troškove u cilju suzbijanja  korona  virusa iz  gradskog budžeta grada Čačka biće izdvojeno  milion i 400 hiljada  dinara, rekao je gradonačelnik  Milun Todorović nakon  101. sednice Gradskog veća  na čijem je dnevnom redu  bila  samo ova tačka.

Danas u 16 časova  zatvorena je  pijaca u Mrčajevcima , a od 26. marta  biće zatvorene i ostale četiri na čačanskom području. Ovo  odluku doneo je  danas Gradski štab  za  vanredne situacije  grada Čačka nakon  sastanka  Radnog tima  za  praćenje širenja  korona  virusa .

Komandant Štaba  Milun Todorović je pojasnio   da  će Mikro pijaca, Robna, Zelena i  Mesna  biti zatvorene u  četvrtak  26. marta , ali  da se to ne odnosi na  lokale  koji se nalaze  na ulazu u Zeleni pijac.

“Od danas je obustavljena i naplata  parkiranja  vozila  na  parkinzima u gradu .  Jedna od vanrednih mera  Gradskog  štaba je i da  predškolske ustanove čiji je osnivač  grad  neće  naplaćivati   uslugu boravka dece  od uvođenja  vanrednog stanja”, rekao je Todorović  i dodao  da će zamoliti  i vlasnike privatnih vrtića da  to isto  učine.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here