Da humanost danas  nema cenu pokazuje priča naše sugrađanke  upravnice zgrade u centru Čačka koja svakodnevno obilazi svoje komšije. Marina Ratković na ovaj način želi i da pošalje  poruku o značaju solidarnosti  u vanrednom stanju.

Život u gradu na Moravi u toku vanrednog stanja se promenio, građanima  starijim  od 65 godina neophodna je naša pomoć i podrška. U zgradi u ulici Gradsko šetalište 81,  živi više od 100 stanara, od njih znatan broj su  stariji od 65 godina.  Oni svakoga dana prave spisak koji upravnica uzima i ujutru im  donosi neophodne namirnice.

Stanari zgrade za upravnicu  imaju samo reči hvale, s obzirom na to da ona nema nikaku materijalnu korist, a dosta zaduženja.  Marina pored  nabavke i plaćanja računa pomaže i u održavanju zgrade dezinfikuje ulaz, lifrove i svakodnevno je tu za svoje komšije.

Čačane  u ovim danima  izdvaja humanost, a u današnje vreme postajemo i svesni koliko su pored porodice važne i komšije, možda nas ova izolacija zbliži i  pokaže one prave ljudske vrednosti,  jer samo humanost nema cenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here