Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Požega, članovi su analizirali trenutnu situaciju kao i rezultate već preduzetih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze Corona virusom.

Konstatovano je da je situacija stabilna, da nema zaraženih lica na području požeške opštine ali da se odredjeni broj lica aktivno prati. Reč je o osobama koje su u Srbiju, odnosno požešku opštinu došle nakon 14. marta kao odnosno onim licima kojima je izrečena mera izolacije.

Sve službe Doma zdravlja u Požegi rade besprekorno uz izmene u funkcionisanju najviše zahvaljujući mobilnoj klinici koja je dobijena kao humanitarna pomoć od Ruske humanitarne misije.

Crveni krst sa svojim zaposlenim ali i grupom volontera, realizuje sve postavljene zadatke.

Centar za socijalni rad uspeva da zadovolji socijalne potrebe korisnika uz napomenu da treba obratiti pažnju na lica koja se javljaju zbog toga što su oba roditelja ostala bez zaposlenja. Ujedno je i ovom prilikom, nekoliko puta apostrofiran značaj da se svaki pojedinac najstrožije pridržava svih propisanih mera.

Do sada, najvažnija mera je da se svi što više zadržavaju u svojim domovima uz preduzimanje preporučenih higijenskih postupaka.

Za sada, na području požeške opštine se sprovode sve aktivnosti propisane od strane Vlade republike Srbije a o eventualnim novim merama, javnost će biti blagovremeno obaveštena, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Požega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here