Sneg koji je napadao oko 15 centimatara na području grada i do 40 u višim predelima Čačka prouzrokovao je probleme, naročito na niskonaponskoj mreži, izjavio je danas agenciji MNA pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović.

Prema njegovim rečima, najveći broj problema rešen je tokom noći i rano jutros, dodajući da su putari i komunalne službe bacili oko 10 tona soli.

“Jutros oko 05:00 časova počelo je čišćenje puteva na seoskom području i taj posao je u velikoj meri završen. Uz maksimalno angažovanje zaposlenih u javno komunalnim preduzećima uredno je snadbevanje vodom, strujom, havarije se u najkraćem mogućem roku otklanjaju”, rekao je Bojović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Prema njegovim rečima, tokom noći je došlo do problema na niskonaponskoj mreži zbog snega i vetra u pojedinim delovima grada.

“Imali smo dosta problema na seoskom području na niskonaponskoj mreži, što je prouzrokovalo otežano vodosnadbevanje. Jedini problem je na mreži od Preljine ka Trepči, ali ekipe su na terenu i očekujemo da i to bude što pre rešeno”, naveo je Bojović.

Bojović se zahvali svim komunalnim službama koje uprkos vanrednom stanju uspevaju da obave sve zadatke i reše probleme.

“Apel iz Javno komunalnog preduzeća Komunalac jeste da građani Čačka ne iznose u ovom trenutku kabasti otpad na ulicu jer su njihovi kapaciteti trenutno smanjeni”, istakao je Bojović.

Uz ekipe javnih preduzeća Komunalac, Moravac i Gradsko zelenilo, i putari čiste državne puteve koju su prohodni.

“Zahvalnost dugujemo i predsednicima mesnih zajednica sa teritorije čitavog grada, koji su uz pomoć dobijenih radonika od Grada, očistili lokalne puteve”, zaključio je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here