U Čačku je  od danas zatvoreno svih pet pijaca. U popodnevnim satima dezinfikovane su sve tezge, a dok se situacija ne promeni više od hiljadu prodavaca prinuđeno je da se snalazi za plasman robe.

Život za oko  180 zakupaca tezgi na pijacama u gradu na Moravi se od danas drastično promenio. Njihove tezge su ostale prazne, a kako su nam rekli problem je i od čega će živeti i gde  će skladištiti robu.

Foto: Infopress

Građani Čačka  razumeju naredbu. Nedostajaće  im prodavci od kojih su godinama navikli da kupuju, ali i kvalitet robe za koji kažu da je najbolji u Srbiji.

Osim pijace  u centru grada u okviru koje je i mesni i mlečni deo, zatvorena  je i robna u  Ljubiću, kao i mikro na kružnom toku takođe u Ljubiću.

,,Prema naredbi ova odluka ne odnosi se na radnje kojima je ulaz van pijačnih površina”, rekao  je direktor JKP” Komunalac”,  Petar Domanović.

Osim u Čačku  podsećamo vas da je  zatvoren i pijac u  Mrčajevcima.  Prodavci su ispoštovali naredbu štaba za vanredne situacije i ispraznili sve tezge. Prestanak rada pijaca  su dodatne mere koje je grad Čačak preduzeo u borbi protiv širenja korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here