Nakon odeljenja ortopedije i labaratorisjke službe, u čačanskoj bolnici po redukovanom sistemu od danas radi i hirurgija.

„Biće urađen epidemiološki nadzor nad osobljem hirurgije i to je treća služba koja će raditi smanjenim kapacitetom. Ono što je dobra vest jeste da će mikrobiologija raditi normalno, jer se deo radnika vratio na posao i materijal više neće biti slat u Kraljevo“, izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Tokom prethodnog dana u bolnicu su primljena četiri bolesnika pod sumnjom da imaju infekciju izazvanu COVID-19, a četiri već ležeća bolesnika prebačeni su u tercijalnu ustanovu. Od sedam poslatih briseva na virusološku analizu, pet je pozitivno, a dva negativna, pri čemu su negativni brisevi deteta sa Dečijeg odeljenja, kao i jednog mladića. Trenutno u bolnici leži ukupno 11 bolesnika.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, najavio je da će u narednom periodu biti zaposlen veliki broj zdravstvenih radnika u bolnicu i Dom zdravlja.

Zapošljavanje će biti sprovedeno po hitnom postupku, a u radni odnos će biti primljeni svi oni koji žele da rade , a nalaze se na evidenciji NSZ.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here