Na naplatnoj rampi u Preljini u prvoj nedelji vanrednog stanja u zemlji, saobraćajni tok je manji za oko 38 posto u poređenju sa prethodnom sedmicom, kažu nadležni. Zadržavanja nema, a vozila koja dolaze iz inostranstva su pod pratnjom policije.

Sudbinu naplatnih stanica u Srbiji ovih dana deli i rampa u Preljini. Manje je vozila, pa je i kraće zadržavanje prilikom naplate putarine. Vozačima to odgovara, ipak kažu samo da ovo prođe.

,,Manje je vozila, ali se saobraćaj odvija normalno”, kaže Saša Savić, šef Odseka za naplatu putarine u Preljini. Savić podseća da je od otvaranja auto puta Miloš Veliki pa do uvođenja vanrednog stanja protok saobraćaja na rampi u Preljini imao trend stalnog rasta.

,,U januaru je bilo povećanje protoka za 59 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine. U februaru je to povećanje iznosilo za 56 posto više nego u februaru 2019. godine”, kaže Savić.

Na naplatnoj stanici u Preljini su obezbeđena sva potrebna potrebna zaštitna sredstva svi zaposleni se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here