Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da elektroenergetski sistem stabilan i da će toplane i u narednim danima nastaviti da isporučuju grejanje. Kaže da više od 60.000 radnika iz energetskog i rudarskog sektora svakog dana radi u tri smene kako bi obezbedili dovoljno struje i ističe da su i oni, pored zdravstvenih radnika, naši heroji.

Ministartvo energetike je pre četiri dana preporučilo svim toplanama u Srbiji da obezbede grejanje stanova 24 sata dnevno.

“Verujem da smo bili na visini zadatka i ukazali smo dodatnu pažnju građanima jer većina vreme provodi u svojim domovima, i nastavićemo i u narednim danima da držimo tople stanove”, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, sve energetske i rudarske kompanije rade punim kapacitetom, desetine hiljada ljudi rade u tri smene svakog dana.

Juče je, kaže, proizvedeno 125.000 tona uglja i impozantne količine struje, od koje jedna količina ide i za izvoz, tako da je elektroenergetski sistem potpuno stabilan.

“S obzirom da se tokom sledeće nedelje očekuje par hladnih dana, toplane će nastaviti da rade i građani ne treba da imaju ni jedan promil razloga za brigu”, rekao je Antić.

Ponovio je da da je plaćanje računa u ovom peridu vanrednog stanja fleksibilno, ali i pozvao je građane da na vreme izmiruju svoje obaveze jer je važno da ključne sisteme održimo stabinim.

Istakao je da goriva ima dovoljno i da sve naše naftne kompanije imaju dobre rezerve za naredni period.

NIS ima rezerve naftnih derivata za 30 dana, a slična je situaija i sa drugim kompanijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here