Najveći serijski proizveden transportni avion na svetu An-124 „Ruslan“ sleteteo je u Beograd. Kako saznaje Sputnjik u avionu koji je zakupila Vlada Srbije nalazi se 3,5 miliona epidemioloskih maski N95, kupljenih u Kini.

An-124 kargo kompanije Volga-Dnepr RA-82047 leteo je 25. marta na ruti Uljanovsk – Gvanžou, ka jednoj od destinacija sa koje je Er Srbijin Erbas A330 pre neki dan takođe preuzeo medicinski materijal kao pomoć Kine.

Isti Ruslan se potom juče vratio u Ulan-Ude sa kojeg je, prema sajtu za praćenje letova “Flightradar24”, poleteo za Beograd.

Podsećamo, Vlada Srbije tražila je konkretnu pomoć od Rusije u okviru sporazuma o saradnji Srbije i Rusijeu vanrednim situacijama. Zvaničan predlog je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Inače, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obećao je u telefonskom razgovoru ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će Rusija: „Kao i uvek, pomoći Srbiji u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here