Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kad nema svadbi i veselja, Zorica sprema kolače za volontere (VIDEO)

post-title


Čačanska preduzetnica Zorica Selaković prva je vlasnica poslastičarske radionice u staroj Jugoslaviji. Od uvođenja vanrednog stanja ne radi, ali je odlučila da jedan dan pravi slatkiše za volontere.

Zbog otkazanih slavlja i proslava u čačanskom kraju, stala je i proizvodnja kolača i torti. Radnice su kod kuće, a kolače pripremljene za stanare učeničkih domova već su poslali deci u Zvečanskoj. [embed]https://youtu.be/rVhza0K113g[/embed]
"Razmišljam: da sam malo mlađa, išla bih da budem volonter. Nisam navikla da sedim kod kuće i onda kažem ovde koleginici: smemo li volonterima da napravimo nešto slatko, da ih okrepimo i da im damo malo snage, energije, da mogu da izdrže sve ove dane", kaže vlasnica poslastičarske radionice "Desert" iz Čačaka Zorica Selaković. Po starim receptima, komisprot i šam-rolne očas su bili gotovi. Za više od stotinu volontera koji su svakodnevno na terenu u Zoričinoj radionici pripremljeno je slatko iznenađenje. "Dugujemo veliku zahvalnost što se setila tih volontera. Ti ljudi su maltene 24 sata dostupni svima. Ovim gestom podiže se moral svih volontera kao i pripadnika Civilne zaštite opšte namene, koji bukvalno opslužuju kompletno stanovništvo starije od 65 godina na teritoriji grada Čačka", ističe Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Čačak. Mali znak pažnje kao nagrada za požrtvovanost volonterima i primer da se humanitarci i heroji uvek prepoznaju.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar