Na Beogradskom Sajmu već je smešteno 30 pacijenata, koji su zaraženi korona virusom, saopštio je na TV Pink ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

– Na Sajmu je 30 pacijenata, unutra je sa njima dovoljno lekara i sve je kako treba, koliko može biti u ovakvoj situaciji. Ovi pacijenti su tu zato što imaju blagu kliničku sliku. Na Sajmu imaju 24-časovnu zdravstvenu zaštitu, terapiju, uređen život, i tamo vlada jedna vojnička disciplina – rekao je Vulin.

Kako je Telegraf.rs pisao, pacijentima na Sajmu svaki sat je isplaniran i moraju da se pridržavaju kućnog reda.

– Tamo imate kapacitet od 3.000 kreveta. Zamislite da svako može da započne dan kad hoće i završi ga kad hoće. Nastao bi haos. Zato je tu vojska da to uredi, kao što radi u svakoj državi. Sve ovo kako bismo sprečili da nam se desi italijanski scenario – dodao je Vulin.

On se osvrnuo i na najavu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da bi mogao da se uvede policijski čas od 24 sata.

-Sve odluke koje se donose, donose se zbog dobrobiti građana, svako pooštravanje može biti izbegnuto našom samodisciplinom. Ljudi se nekad ponašaju kao da postoji tajm aut od virusa. Lepo je vreme, pa je virus na pauzi. E, pa, nije tako – rekao je Vulin.

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19.  Preminule su još tri osobe, pa je korona virus do sad u Srbiji odneo ukupno 13 života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here