Među građanima Srbije počele su da kruže lažne SMS poruke da se od srede u ponoć u Srbiji uvodi zabrana kretanja od 24 sata. U Vladi Srbije večeras su za portal “Danasa“ demantovali takve informacije.

– Od srede u ponoć počinje 24h karantin. Uvodi se softver gde sms-om pošalješ na odobrenje da izađeš i stigne ti odobrenje sms koje pokažeš patroli na ulici. Nabavite sutra sve što vam treba. Ovo mi je info od mame koja radi u policiji – glasi poruka koja je danas počela masovno da se prosleđuje i razmenjuje među građanima.

U Vladi Srbije za portal “Danasa“ napominju da je reč o lažnoj vesti koja za cilj ima da se izazove haos u zemlji i da još nema najava kada će biti zabranjeno kretanje 24 sata.

Kako dodaju, na takvu odluku bi mogli da utiču brojevi novoobolelih od korona virusa narednih dana, odnosno ukoliko se oni budu naglo uvećavali.

Večeras je ovakve informacije demantovao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na svom Tviter nalogu.

– Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest – napisao je Stefanović.

Korisnici MTS mreže večeras su dobili SMS poruku uznemirujuće sadržine kojom su upozoreni da ostanu kod kuće.

– Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molim vas da ostanete kod kuće – navodi se u poruci koja je potpisana sa Krzini štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19.
Iz Mobilne telefonije Srbije nam je potvrđeno da je reč o generičkoj poruci kojom je Krizni štab Covid 19 informisao građane o trenutnoj situaciji u Srbiji.


Ranije danas direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović je izgovorio gotovo identičnu rečenicu poput one u SMS poruci.


– Ako nastavimo ovako bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost – istakao je Stevanović i dodao da ako se ovako nastavi ne postoji zdravstveni sistem koji će moći da kompenzuje toliki broj obolelih.


Izvor: Media portal/ Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here