Oni koji su uništili lokalne medije 2008. godine gurajući ih u ambis i pretvarajući vest u robu, učinili su zločin na medijskoj sceni Srbije.

Danas u ovoj teškoj situaciji izveštavanje je palo na privatne kuće kao što su GZS, RINA i druge produkcije, kao i nekoliko lokalnih televizija koje sa svojim resursima rade sve što mogu u javnom interesu. Jasno je ko je kriv, na žalost, medijska udruženja koja sebe smatraju reprezentativnim, a u stvari reči nisu rekli da tada zaustave nešto što je urnisalo medijsku scenu, i njih smatram najodgovornijim, kazao je Gvozden Nikolić predsednik Udruženja medija i medijskih radnika(UMMR) gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

,,Neshvatljivo je da isti ljudi ucene Vladu srbije i proguraju strategiju u kojoj i dalje nema bar regionalnih medija, koje ne ostavljaju mogućnost formiranja lokalnih. Isti ti koji su prećutali uništavanje, prodaju rođacima i urušavanju lokalnih medija danas se navodno bore protiv medijskog mraka. Ja im ne verujem” naglasio je Nikolić

On je izrazio očekivanja da će država u sklopu ekonomske pomoći privredi imati razumevanje za lokalne medije koji u ovom odsudnom trenutku nose ogroman teret.

,,Mediji, ali pričam o onima koji rade, ne o spekulantskim, reketaškim bez ijednog ili jednim zaposlenim , dišu na škrge. Ukoliko sve potraje plaši me šta će biti sa njima. Svi rade po savesti, sa svojim sredstvima, ali pitanje je do kada. Verujem da će država pronaći prostora da im bar olakša muke, jer su u prvim linijama fronta u ovoj situaciji, i neću preterati ako kažem odmah, iza lekara i medicinskog osoblja. Izloženi su opasnosti, i ako vam kažem da sam tu ja čak i tri moja sina koji su u istom poslu, pomislićete da sam neodgovoran. Ali iz ove kože se u drugu ne može. Dakle, trenutak je da se jasno odvoje oni koji nisu izašli na ulicu mesec dana, i kojima je na sajtu udarna vest nečija tuđa, od onih koji su sve što imaju stavili u službu javnog interesa. Mislim da će se ovde jasno pokazati upravo ta razlika, između fiktivnih medija koje čekaju konkurse i onih koji su svaki dan na ovom veoma ozbiljnom frontu” smatra Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here