Vanredno stanje i pojava koronavirusa neprijatno su iznenadili i ugrozili i funkcionisanje frizerskih salona, koji su u većini gradova Srbije dobili naredbu zabrane rada od svojih lokalnih samouprava.

Frizeri u Čačku mahom rade po promenjenom radnom vremenu, ali se jedan broj njih odlučio da zatvori salon tokom ove situacije, pa je najbolje proveriti kod svog frizera kako radi.

Foto: TV Lav plus

Savez frizerskih klubova Srbije i frizera grada Čačka zatražili su donošenje odluke o zatvaranju salona, jer nisu u stanju da ispoštuju mere o distanci od dva metra, nošenje zaštitne opreme, kao i to što ne mogu garantovati da li je neko od mušterija zaražen korona virusom.

Svetlana Simović, vlasnica frizerskog salona Ceca u centru Čačka, kaže da su promenili i radno vreme i način rada tokom trajanja vanrednog stanja.Ona dodaje da prati sva uputstva i redovno dezinfikuje salon, čuvajući tako i sebe i klijente.

Foto: TV Lav plus - Svetlana Simović

“Jasno je da niko od nas ne može da zna da li je bio ili će biti u kontaktu sa osobom koja ima korona virus. Samim tim ne želimo da i mi budemo prenosioci bolesti drugima”, rekla je Simović. Podsetimo grad Čačak jos uvek nije doneo uredbu o funkcionisanju uslužnih delatnosti odnosno rada ili zatvaranja kozmetičkih i fizerskih salona.

Iz udruženja i saveza podsećaju da su do sada dva fizera bila pozitivna na COVID-19.

Frizeri ukazuju i na to da duži period bez posla može biti poguban i zbog toga traže i da im se jasno odgovori kakve olakšice od države mogu očekivati kada prođe epidemija korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here