Potražnja za brašnom, kvascem, hlebom, mesom naročito je povećana nakon uvođenja vanrednog stanja u zemlji, odnosno od pre dve sedmice. Međutim, na  čačanskom području i dalje nema nestašice ove robe. Osim dobro snabdevenih  maloprodajnih objekata, u pekarama i kasapnicama kažu da brašna i mesa ima dovoljno i u zalihama.

Foto: Infopress

U Pons-u , jednoj od  većih  pekara  koji  Čačane i region snabdeva hlebom  i drugim proizvodima od brašna,  posao se obavlja redovno i kažu  da  nema nikakvih problema.  Od 17 objekata u gradu radi 12. Hleba ima dovoljno, ali ističu   da je u poslednjih 15 dana  za  oko  40 posto  povećana potražnja  za  rezanim,  upakovanim hlebom. Radi se i dalje u  tri smene i  dnevno proizvede oko 45 hiljada vekni hleba.

U  preduzeću “Suvobor koop” trenutno je smanjena isporuka mesa i suhomesnatih proizvoda  za oko 80 posto  s obzirom da  ovom vrstom robe snabdevaju vrtiće, menze, domove učenik , restorane koji sada  ne rade. Sa druge strane u  maloprodajnim objektima duplo je povećana kupovina.

U maloprodaji  meso se distribuira u svežem stanju. U zalihama ga imaju čak i  više nego što je potrebno u ovom trenutku,  zbog čega su bili prinuđeni da izvesnu količinu zamrznu. Inače i u Ponsu i u Suvobor koopu  maksimalno  primenju sve  mere zaštite  koje je država propisala kako bi  dobro funkcionisali  u uslovima  vanrednom stanja  i  zadovoljili sve potrebe tržišta.

1 KOMENTAR

  1. Pons i njihovi hlebovi bolje i da ih nema.. Kvalitet sačuvaj me Boze.. Nacional, Kovačević jeste da su naduvani aditivima ali i takvi su bolji.. Ja jedem Naše zrno od 30dinara i vrh!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here