Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uzički med za kineske doktore

post-title


“Srce u srcu - Kina i Srbija“, nalepnice su koje od početka vanredne situacije krase tegle sa medom pčelarske farme “Jović” iz Užica, koji su i šampioni kvaliteta Novosadskog sajma. Iz ove farme otišli su i paketi meda u kinesku ambasadu, kao poklon kineskim lekarima koji su došli da u teškom vremenu pomognu Srbiji. Svi dobri ljudi imaju pre svega pozitivne misli, otuda i iskrene namere, i uvek se trude da pomognu, posebno u teškim vremenima. Takvi su i bračni par Milena i Tomislav Jović, pčelari iz Užica, koji su došli na ideju da se na svojstven način oduže kineskom narodu. “To je samo jedan mali znak pažnje za Republiku Kinu koja je našoj zemlji mnogo pomogla u ovim teškim danima, u borbi protiv COVID-a 19. Mi smo samo želeli da iskažemo na ovaj način zahvalnost državi Kini i kineskom narodu. Naše preparate od meda poklonili smo Kineskoj ambasadi u Beogradu, za kineske doktore koji su došli da pomognu Srbiji u borbi protiv korona virusa”, kaže pčelarka Milena Jović.
[caption id="attachment_40106" align="alignnone" width="1680"] Foto: TV Lav plus[/caption]
Ideja da doniraju svoj med kineskim doktorima, ističu Jovići, došla je sasvim spontano. Još kada je stigao prvi konvoj pomoć, i Jovići su razmišljli kako da se mi mali odužimo, pa makar i simbolično, velikoj, prijateljskoj Kini. “Malim gestom kojim pokazujemo zahvalnost, milslim i da ćemo ih podstaći da nam pomognu i u buduće još više. Poklonili smo im ono najbolje i najzdravije što Srbija ima i proizvodi i na taj način iskazali zahvalnost za njihovu pomoć u ime svih građana Srbije”, kaže pčelar Tomislav Jović.
[caption id="attachment_40105" align="alignnone" width="1680"] Foto: TV Lav plus[/caption]
Donirani med iz pčelinjaka Jović sutra stiže u Kinesku ambasadu, a Tomislav Jović otkriva i da će med za imunitet, koji je njihov proizvod, uskoro stići i na Torlak. “To je jedan naš proizvod koji sadrži propolis, odličan je za imunitet, a poznato je da u borbi protiv korone imunitet ima prsudnu ulogu”, dodaje ovaj iskusni pčelar. Pčelarska farma Jović, inače je Međunarodni šampion Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet meda, dijetetskih proizvoda i voćnih vina. Nosioci su 9 pehara i 158 medalja.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar