Nakon održanog sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka, nadležni navode podatke sublimirane od prethodnog dana, a koji govore da za sada idemo u dobrom smeru.

“Jučerašnji dan je u Opštoj bolnici protekao bez prijema. Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka. Na infektivnom odeljenju bolnice nalazi se 12 pacijenata, mada se još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na COVID-19”, izjavio je dr Mihailo Luković.

U ambulanti LJubić je bilo 16 pregleda, od toga sedmoro je imalo povišenu temperaturu i dvoje je upućeno ka bolnici. U Domu zdravlja obavljen je jedan pregled i nije se radilo o povišenoj temperaturi. U Hitnoj pomoći stanje je bilo redovno i nije bilo transporta bolesnika sa povišenom temperatrom. Pedijatrija u Domu zdravlja je imala četiri pregleda i svi pacijenti su bili bez povišene temperature.

Sanitarna inspekcija navodi da je broj izdatih rešenja o samoizolaciji pao na deset dnevno. Zdravstveni inspektor, inspektor rada i druge inspekcijske službe rade redovno bez iskazanih problema.

U Apoteci Čačak snadbevanje je redovno. RFZO daje podatak da će bolnici isporučiti 10 monitora za praćenje bolesnika, a pet Domu zdravlja. Istom dinamikom će snadbevati i sve zdravstvene ustanove u okrugu.

Posle pojačanog testiranja kao i vremena koje je proteklo, od danas u Policijskoj upravi pod nadzorom za samoizolaciju je 780 osoba. Naznačeno nam je i da je jedna radnica Policijske uprave pozitivna na korona virus pa će i služba i ona proći sve predviđene protivepidemijske mere.

Civilna zaštita nas je izvestila da će tokom dana da sprovede dezinfekciju svih javnih površina, jer će zbog policijskog časa moći da to obavi neometano.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here