Epidemija korona virusa je u SAD i Velikoj Britaniji, kao posledicu, osim žrtava i problema u funkcionisanju celokupnog sistema, donela i novu reč – KovIDIOT. Ima ih na svakom koraku, pa i kod nas.

Nova reč KovIDIOT, kojom se imenuje neprihvatljivo ponašanje pojedinaca, zauzela je važno mesto u medijima, a neki od njih su i Njujork post i Dejli njuz.

“Na svakog heroja koji spase jedan život, izgleda da svuda oko nas postoji jedan KovIDIOT, koji nas sve ugrožava”, navodi Dejli njuz, kao uvod u rubriku u kojoj ukazuje na one koji besprizornim ponašanjem ugrožavaju živote drugih.

Među prvima je srednjoškolac koji se na društvenim mrežama hvalio žurkama na plaži u Majamiju uz navode “Kakav Kovid-19, kakav korona virus, ni on me ne može zaustaviti”, ili devojka koja je lizala WC šolju u avionu, pozivajući i ostale da to čine jer “korona virus ne postoji”…

“Ko je najveći KovIDIOT od njih – vi recite”, navodi Dejli njuz, koji je u konkurenciju, pre dva dana ubacio i Dženifer Lopez i njenog dečka Aleksa Rodrigeza jer su zbog njih, i pored zabrane rada, otvarali teretane.

Mediji uz etiketu KovIDIOT na “stub srama” stavljaju one koji ugrožavaju druge. Reč ukazuje i na to da određeno ponašanje nije prihvatljivo, a Urban dictionary objašnjava da su KovIDIOTi i “oni koji kupuju 50 rolni toalet papira pa drugome ne ostave ništa”.

Njujork post kroz posebnu rubriku KovIDIOT navodi drastične primere onih koji krše odredbe o sprečavanju širenja korone i ponašaju se bahato na jahtama…

Građane pozivaju da glasaju i izaberu ko je najveći KovIDIOT dana. Među njima je bio i uhapšeni sveštenik iz Luizijane koji je vernike, a bilo ih je na službi i više od hiljadu, pozivao da se drže za ruke.

KovIDIOT je i surfer zbog koga je morala da reaguje obalska straža, jer nije poštovao zabranu izlaska na okean, ali i svako ko krši pravilo socijalne distance.

Skaj njuz na svom portalu objavio je sliku na kojoj se vidi da je na trafici blizu šetališta nalepljen papir na kome piše “Ako čitaš ovo, pravi si KovIDIOT, idi pravo kući”.

KovIDIOT je i onaj koji stvara paniku, piše Biznisinsajder, a možda bi, imajući tu definciju na umu, to mogao biti dnevni list iz Jute, koji je 1. aprila objavio da će školska godina biti poništena zbog čega su se kasnije, kada je nastala panika, izvinjavali građanima koji nisu razumeli da je to prvoaprilska šala.

B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here