Korona virus zatvorio je sve pijace u Srbiji, a za brojne poljoprivrednike to je bio jedan od osnovnih prihoda zarade, naročito sad, u rano proleće, kad stižu prvi plodovi iz plastenika.  Ništa bolje ne prolaze ni oni koji uzgajaju stoku, jer usled nedostatka kupaca u njihovim pomoćnim objektima  gomilaju se sir i kajmak. I dok sve ovo ne prođe, srpskim seljacima pomoći će društvene mreže. Nedeljko Radulović iz  Zemljoradničke zadruge „Sokolaj“  pokrenuo je onlajn pijacu na fejsbuku, gde svi proizvođači mogu da ponude svoje proizvode.

„Pokušavamo da pomognemo poljoprivrednicima koji u ovom trenutku nemaju nikakvu zaradu. Da pokrenemo ponovo kanal prodaje kako bi i kupci i prodavci bili zadovoljni. Fejsbuk grupa je javna, mogu da se priključe svi i da ponude sve ono što i inače prodaju“, kaže Nedeljko za RINU.

Fejsbuk grupa” Pijaca Čačak online prodaja i potražnja “za dva dana koliko postoji postala je itekako praćena, tako da se  na njenim onlajn stranicama nude domaća slanina, pasulj, jabuke, dzemovi, slatka.. sve ono što bi se našlo i na pijačnim tezgama.

„Već imamamo preko dve hiljade članova i cilj nam je da još više omasovimo ovu grupu. Svi koji žele da prodaju na ovaj način moraju da napišu šta prodaju, cenu i ostave broj telefona. A sve ostalo je stvar njihovog dogovora, kako će ta roba stići na krajnju adresu“, kaže Nedeljko.

U narednom periodu, ukoliko ovaj način onlajn prodaje zaživi, Nedeljko kaže da je u planu da se razvije i logistika dostave i dobiju dozvole za kretanje lica koja bi izvršavala dostavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here