Počeo sam da kašljucam, mala temperatura, ništa dramatično. Ali na nagovor dece i insistiranje prijatelja, drug me je odvezao u ambulantu. Odmah bolnica, analize, snimci, pa prijem na Infektivno odeljenje. Bio sam pozitivan na korona virus.

Ovako započinje svoju ispovest Slobodan Čvorović (66) iz Čačka koji već skoro nedelju dana leži na Infektivnom odeljenju bolnice u Čačku. Kaže da se oseća dobro i da čeka nove rezultate testova.

Sve je krenulo kad se vratio iz Berlina 8. marta. Tamo je posetio sajam turizma.

– Počeo sam da kašljucam, a onda se pojavila i temperatura koja nije prelazila 37,1 i to nije trajalo više od tri dana. Nisam ni razmišljao da bi uzrok mogao biti korona virus. Tražio bih vodu i popio po celu flašu. Odmah sam otišao u ambulantu, uzet mi je bris i otišao sam u bolnicu. Nalaz je bio pozitivan – kaže Slobodan.

Čvorović kaže da ga nije uplašilo ni to što po godinama spada u tzv. rizičnu grupu. Kaže da nije dozvolio da padne u depresiju i da je samo razmišljao o tome da će sve proći. Ali, priseća se dana kada je otišao u bolnicu.

– Konačno više nisam bio toliko žedan. Čak sam bio i besan jer sam zaboravio telefon kod kuće. Ljubazna sestra me je umirila i odvela na neurologiju koja je sada adaptirana za pacijente sa korona virusom. Noć je počela bez sna, a i jutro je stiglo bez spavanja. Sve je bilo kao da sam u čudnom crno-belom filmu. Sestre ulaze, kače infuziju, vade mi krv, mere temperaturu, a pod prozorom šeta vojnik – slikovito je Slobodan opisao svaki detalj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here