Tako su došli do Požege i preduzeća koje već devet godina stipendira učenike i studente po modelu dualnog obrazovanja.

Vlasnik i direktor Goran Janković odlučio je da projektni zadatak za izradu alata za serijsku proizvodnju nosača vizira poveri stipendistima i budućim mašinskim inženjerima.

Student Mašinskog fakulteta u Beogradu Nenad Grujović kaže da se radom u firmi prati kontinuitet rada na fakultetu.

“Ovo je za nas spoj teorije i prakse i dosta nam znači da se usavršimo za dalje”, kaže Nevena Pavlović, student Mašinskog fakulteta u Kragujevcu.

Od kompjutera do izrade alata za serijsku proizvodnju nosača vizira Požežanima je trebalo manje od 72 sata. Zahvaljujući tome dnevno će proizvoditi 4.000 komada. Na taj način će se ubrzati sklapanja vizira i širom Srbije, a zahtevi za nosačima stigli su ne samo iz zemlje, već i iz regiona.

“Srbiji je potrebno oko 70.000 vizira. Tako da ćemo mi praviti dokle god to treba. Znači, petnaestak dana da se radi. Mi ćemo praviti narednih petnaestak dana, u tri smene, kako bi ispoštovali sve te zahteve”, kaže Goran Janković, vlasnik i direktor preduzeća “Inmold plast”.

Goran Janković doniraće 100.000 nosača i pet hiljada kompletiranih vizira, ne samo za potrebe zdravstva u Srbiji, već i u Bosni i Hercegodini i Crnoj Gori.

Solidarnost i dovitljivost svakako predstavljaju put do pobede protiv virusa, ali i za ekonomsku bitku koja sledi i oporavak od posledica pandemije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here