Policija je širom zemlje zaticala parove u zabačenim ulicama i parkovima u atomobilima. Oni se nisu protivili kaznama koje su im napisane, ali su molili da im ne stižu na kućne adrese.

Najviše kazni napisano je u Beogradu, a u nekim situacijama ljubavnici u zanosu nisu ni primetili policiju, pa su sluzbena lica morala da im kucaju na prozor.

Zaticani su na nekoliko lokacija u Beogradu koje su i ranije bile stecište švalera. Tako je, na primer, patrola pre nekoliko dana u Zvezdarskoj šumi, pored puta, u mraku ugledala auto koji se ljuljao. Policajci su prišli tom autu i videli ljubavni par “u akciji”.

Sredovečni muškarac i njegova partnerka bili su u zanosu i nisu ni primetili policajce, pa su ovi morali da im pokucaju na prozor.

Privedeni par nije ni pitao za kaznu. Videlo se da je muškarac nervozan, pitao je policajce da li će mu rešenje o kazni biti odmah uručeno ili će biti poslato na adresu. Brinulo ga je samo da njegova porodica ne sazna gde je i s kim uhvaćen tokom policijskog časa – ispričao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, sličan slučaj se dogodio i kod Ade Ciganlije, sa Makiške strane, nedaleko od policijskog kompleksa.

Ljubavni par je zatečen u autu na parkingu koji se nalazi ispod nivoa puta. Policajci su primetili odškrinuta vrata na jednom automobilu i dve osobe unutra. Kad su im policajci rekli da moraju da ih privedu zbog kršenja zabrane, oboje su ih molili da ih puste. Pravdali su se da će imati velikih problema u svojim porodicama ako se sazna gde su i s kim zatečeni, ali su ipak poslati kod sudije za prekršaje – rekao je izvor.

Kazne za kršenje zabrane kretanja kreću se od 50 000 do 150 000 dinara.

Alo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here