Uskoro će tačno mesec dana od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa. Kako se i koliko se za to vreme promenio život u Mrčajevcima pokušala je da sazna ekipa TV Lav plus koja je posetila ovo naselje koje se nalazi na magistrali između Čačka i Kraljeva.

Manje vozila i manja gužva u centru varošice, prva je slika koja vam upada u oči, ako ste prolazili kroz ovo naselje. Zatvorena pijaca, ugostiteljski objekti, šalterska prodaja pečenja, samo su neke od posledica uvođenja vanrednog stanja. Ipak, život nije stao, prodavnice rade, i kako kažu meštani, ima svega.

Meštani retko nose maske jer ih, kako kažu nema, pa se snalaze na razne načine.

Najveći broj starih nalazi se u izolaciji ili rade na polju. Kućne izolacije pridržava se i zamenik predsednika Skupštine grada Milorad Jevđović koga smo zatekli u svom domu. Kako kaže, izolacija mu nije teško pala, trenutno piše knjigu, vreme provodi i na internetu, ili čita štampu.

Mrčajevčani su poznati po tome da vole pesmu i kafanu, i to je ono što im najviše nedostaje u vanrednom stanju.

Najveći problem meštana je rad u polju nakon 17 časova. Kako je rekao predsednik MZ taj problem trebalo bi da se reši u dogovoru sa gradom i lokalnom policijom, jer je setva uveliko počela. 

Pogledajte prilog TV Lav plus:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here