Mera  Vlade Republike Srbije u  borbi protiv koronavirusa  kojom  je  zabranjen  izlazak licima starijim od 65 godina zahteva od ostalih članova društva da pruže pomoć  i podršku starijim sugrađanima. Iz  gradskog odbora PUPS-a  u Čačku aktivisti svakoga dana pomažu  građanima u nabavci lekova, plaćanju računa,  ali i podizanju penzija kako naši najstariji sugrađani ne bi  bili nezaštićeni.

Milena Bogdanović , kaže da vreme koje provodi u izolaciji ispunjava tako što čita knjige, a pažnju posvećuje i zanimljivim sadržajima na internetu .  Sedamdesetogodišnja Milena , ističe da podrška koju  joj  pružaju  iz Gradskog odbora PUPS-a je od nemerljivog značaja.

Nakon proglašenja varednog stanja u okviru Partije  ujedninjenih penzionera Srbije formirani su kol -centri kako bi pomogli građanima.U Čačku,  pozivom na broj 349-029,  od 9-13časova  građani mogu da dobiju neophodne informacije.

U gradu na Moravi ima oko 27.000 penzionera,  a na podrućju Moravičkog okruga oko  53 000 . S obzirom na to  da je to populacija  kojoj je trenutna neophodna naša pomoć na nama je  da im pružimo ruku podrške.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here