Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Niko nije ni pretpostavio: Fudbaler Liverpula ime dobio po Vladu Divcu

post-title


Da sam nije rekao, teško da bismo poverovali u istinitost navoda…

Bizarnost decenije!

Da li ste znali da je belgijski napadač Divok Origi, koji trenutno nastupa za Liverpul, ime dobio po jednom od najslavnijih srpskih košarkaša - Vladi Divcu!

Informacija vredna čuđenja objavljena je na američkom sajtu "Bleacher Report" nakon što je Origi odgovarao na pitanja navijača, a jedno se odnosnilo i na ime: "Da li bih mogao da dobijem tvoj blagoslov da prvorođenom detetu dam ime Divok?".

"Naravno, nema nikakvih problema…", kazao je Origi.

"Video sam da je to uradilo već nekoliko ljudi, a nastalo je od imena Vlade Divac. Moji roditelji su ga gledali dok je igrao i želeli su da ga malo 'personalizuju'", objasio je napadač Liverpula čije se ime "u originalu" piše Divock Okoth Origi.

Očigledno je da su njegovi roditelji, koji su poreklom iz Kenije, pratili Divčevu bogatu košarkašku karijeru pre nego što su sinu rođenom 1995. godine dali ime po njegovom prezimenu.

Naravno, uz malu izmenu, pošto su "Divac" verovatno čitali "Divak".

Podsetimo, Divok Origi bio je junak Liverpula prethodne sezone kada je prvo u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone postigao dva gola za preokret na "Enfildu" (4:0), da bi bio strelac i u finalu protiv Totenhema (2:0).

Mondo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar