Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da bi škola za đake u Srbiji mogla da počne u junu.

“To bi mogao da bude početak juna, imamo sve spremno da to bude završeno do kraja juna”, rekao je on za Prvu.

Šarčević je napomenuo da je zabrinut za više od 100.000 nastavnika koji će biti rizična grupa zbog korona virusa kada počne nastava.

“Nisam voljan da se to desi brzo, školska godina traje do 31. avgusta. Svi zaslužuju neku vrstu predaha, mislim da imamo dovoljno vremena, imamo ceo maj. Mi u maju radimo nastavu na daljinu”, kazao je on.

Govoreći o novinama u nastavi na daljinu, ministar je kazao da je od 25. marta Ministarstvo prosvete dobilo predlog UNICEFa za donaciju i tražili su softver za nastavu na daljinu, prenosi Tanjug.

“Sada novi softver omogućuje da nastavnik sedi u svom domu i da kamera pokriva sve što bi se videlo u učionici. Ljude ne izlažemo riziku, a umesto sedam kabineta snimanja, imamo 70”, kazao je on.

Šarčević je danas najavio i da će proba male mature biti održana 22, 23. i 24. aprila, po redu: srpski, matematika i kombinovani test.

On je rekao da će se časovi snimati u domovima nastavnika zbog očekivanog vrhunca epidemije koronavirusa, kako bi i nastavnici bili bezbedni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here