Nekoliko desetina vozila raznih gradskih preduzeća formiralo je svojevrsni kordon oko muzičke fontane na Slaviji.

Autobusi GSP “Beograd”, kombiji koji prevoze đake, vozila “Gradske čistoće”, “Javnog osvetljenja”, “Beogradskog vodovoda”, nekoliko automobila Komunalne milicije…

Nekoliko desetina vozila raznih gradskih preduzeća formiralo je svojevrsni kordon oko muzičke fontane na Slaviji, još nekoliko automobila se nalazilo parkirano u Nemanjinoj ulici i sve to usred najdužeg policijskog časa koji će trajati 60 sati, odnosno sve do ponedeljka u 5.00 ujutro.

Beograđani koji žive u okolnim zgradama su oko 19.00 bili prilično iznenađeni ovim prizorom, neki poprilično zabrinuti pošto nisu znali o čemu se radi…

Iz MUP-a Srbije su nam rekli da nemaju informacije da se bilo šta vanredno desilo u ovom delu grada, dok su se kako javlja naša reporterka, na hotelu “Srbija”, mogli videti i kamermani.

Sa muzičke fontane na Slaviji za to vreme se mogla čuti kultna numera “Riblje čorbe” – Rokenrol za kućni savet, a na trgu su bili i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i prvi operativac prestonice Darko Glavaš.

Kako javlja naša reporterka, oko 19.30 časova, upaljena je rotacija na svim službenim vozilima, a usledio je jednominutni aplauz koji su zabeležile kamere sa obližnjeg hotela “Slavija”.

– Ovde su predstavnici svih gradskih komunalnih preduzeća, iz svakog preduzeća po jedan kamion. Na samo 300, 400 metara od Infektivne klinike daju podršku medicinskim radnicima, onima koji se bore da pobedimo koronavirus – rekao je za TV Pink, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Odmah zatim ovaj nesvakidašnji karavan se razišao, pa je i Trg Slavija, poput ostalog dela Beograda, ponovo pust.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here