Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dr Ostojić otkriva broj dece koja su zaražena korona virusom i njihovo stanje

post-title


Za lečenje dece od korona virusa, i to iz cele Srbije, zadužena je bolnica "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu gde je u ovom trenutku smešteno 28 dece uzrasta od 15 dana do 17 godina.

Većina njih ima blagu kliničku sliku.

Njihovo stanje je dobro, nadamo se da će svi oni posle negativnih testova uskoro otići kući - rekla je za RTS dr Olivera Ostojić, rukovodilac ovog dečjeg dela bolnice.

Na ovom odeljenje nalaze se i četiri bebe koje su zaražene korona virusom.

One su starosti od 15 do 40 dana, sa blagom kliničkom slikom. Tu su smeštene sa svojim majkama koje su kovid pozitivne. Posle dve nedelje uradićemo testove i poslaćemo ih kući - kaže dr Ostojić.

Kako dodaje "u ovoj kratkoj praksi su se uverili da deca po pravilu imaju blage simptome, da ima pneumonija, ali bez ozbiljnijih posledica".

Imali smo dvoje dece sa teškom kliničkom slikom, jedno je bilo neurološki, drugi nefrološki pacijent. Dečaka od tri godine smo otpustili kući, nadamo se da će i devojčica uskoro biti u svom domu. U svakom slučaju imamo i odličnu svakodnevnu saradnju sa Instituttom za majku i dete - dodala je dr Ostojić.

Za dve i po nedelje ova dečja bolnica imala je 45 pacijenata, njih 20-tak je već otpušteno.

Savetujemo roditeljima da ako primete čak i blagu temperaturu kod dece, i ako ona počnu da kašljucaju, da ih odmah odvedu kod lekara. Kod nas dolaze deca iz cele Srbije, šalju ih kovid ambulante. Kada dođu odmah ih "obrađujemo", uzimamo krv, radimo rendgen pluća i procenjujemo da li je potrebna hospitalizacija ili ne - zaključila je dr Ostojić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar