Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Banja Gornja Trepča u uslovima vanrednog stanja

post-title


Turizam je samo jedna od grana privrede na koju će epidemija izazvana virusom COVID 19 ostaviti velike posledice. Vrtoglavi rast u Srbiji u ovoj oblasti u januaru, nažalost zamenio je pad prihoda do onih razmera koji se nije očekivao. Sudbinu svih turističkih mesta ovih dana deli i banja Gornja Trepča kod Čačka, nadaleko čuvena po lekovitoj vodi i brojnim drugim potencijalima. U banji Gornja Trepča danas se mogu videti samo meštani koji odlaze na izvor za vodu ili u nabavku. Turista nema i svima nedostaju.
[caption id="attachment_41988" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress[/caption]
Ljiljana Ivković, nakon završenog radnog provedenog u Beogradu, vratila se u rodnu Gornju Trepču da uživa u penzionerskim danima. Prelepo je, ali niko joj zbog ove situacije ne dolazi, nema sa kim da popije kafu. Ranije su gosti svakodnevno prolazili, čuo se motor vozila, sada je sve zamrlo. Pridržava se naša sagovornica svih mera s obzirom da spada u kategoriju osoba koje moraju biti u izolaciji iz bezbednosnih razloga. Tužna je jer nema gostiju, ali je ponosna na mlade volontere koji joj uvek priskaču u pomoć i ne može da ih ne spomene u ovoj turističkoj priči u doba korone.
[caption id="attachment_41987" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress - Ljiljana Ivković[/caption]
Humanost i gostoljubivost ljudske su karakteristike koje uvek idu zajedno. U gostoljubivost meštana banje Gornja Trepča sigurno ne treba sumnjati. i to je jedan od razloga velike posećenosti ovog kraja brojnih turista ne samo iz zemlje, već i iz inostranstva. I pored svega. Ne može epidemij a da zaustavi prirodne procese. Ozelenela je trava i drveće, priroda buja. Spremna je Banja ponovo d aprimi goste i živi uobičajenim životom, ne previše bučnim, daleko od neprimetnog, taman koliko treba.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar