Sva sportska takmičenja su suspendovana što smo iskoristili za sumiranje dostignuća Borca

Na početku sezone kormilo tima preuzeo je Marko Marinović, nekadašnji uspešni košarkaš, koji nije imao trenersko iskustvo i sa ekipom iz grada na Moravi je učinio zaista velike stvari – uspeo je da dovede Borac do praga ABA lige.

Takođe, ne treba zaboraviti ni KLS, Čačani, treću godinu uzastopno, završavaju kao prvi čime su u najmanju ruku obezbedili igranje u ABA 2 i sledeće sezone. Ako ne budu u društvu najboljih iz regiona.

– Prezadovoljan sam – ističe mladi stručnjak na početku razgovora.

– Retko ko je očekivao da ćemo biti toliko dominantni. Da budem iskren, pre početka sezone neki timovi su svrstavani u favorite, a nas tu nije bilo. Međutim, još uvek se ne osećam tako da mogu nekom treneru da priđem i kažem kolega, naročito starijim i iskusnijim.

Mlad ste trener, ovo vam je prva sezona pored klupe. Kome sve dugujete zahvalnost za pomoć na početku karijere?

– Više puta sam ponovio da je ovo Đorđu Mićiću i meni prvi posao. Nije prošla ni jedna godina kako smo van parketa. Sve nam je ovo novo, tako da je početak bio težak. Ali vrlo brzo smo, uz pomoć Miroslava Milića i Darka Bogićevića Luisa, sve doveli u red, tako da sada odlično funkcionišemo. I rezultati to pokazuju. Sve što smo učinili zajednička je zasluga.

Da li ste, uzimajući sve u obzir, očekivali da treću godinu zaredom osvojite pehar namenjen šampionu KLS?

– Sloboda je, na iznenađenje mnogih, ostvarila odlične rezultate. Istina, ima dobre igrače, a trener Vladimir Lučić radi sjajan posao. Zbog toga je zasluženo na drugom mestu. Podsetiću da smo u jednom momentu igrali utakmicu koja je odlučivala ko će biti prvi. Ali moram da kažem da su Zlatibor, Novi Pazar i Dinamik imali veće šanse za tu poziciju. Verovao sam u igrače, jer sam znao da su najbolji u KLS.

Kako komentarišete učinak u 2. ABA ligi?

– Pre početka sezone MZT je, kao dugogodišnji učesnik, važio za favorita. Tu su bili još i Split, koji je imao odličan tim, takođe i Široki. To su ekipe koje su svrstavane u glavne konkurente za vrh tabele. Međutim, mi smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje, pokušavajući da održimo nivo i tempo agresivnosti. Ligu smo superiorno završili na prvom mestu, sa svega dva poraza. Mogu da nas uporedim sa prošlogodišnjim rezultatima Primorske, kojoj ipak ne možemo da priđemo što se tiče finansija. To je još jedan dokaz koliko je veliki naš uspeh.

Postoje spekulacije da bi Borac mogao da bude proglašen šampionom ABA 2 lige. Smatrate li da je to adekvatna satisfakcija za sve učinjeno?

– Niko ne zna šta će se desiti, zbog više sile. Ali moje mišljenje je da ne bi bilo nezasluženo ukoliko bi nas proglasili za prvaka ABA 2 lige, jer smo bili dominantni. Bićemo spremni za sve, ali čisto sumnjam da će se prvenstvo nastaviti.

Da li biste nekog igrača posebni apostrofirali kao nosioca igre, ili su ostvareni rezultati zasluga celog tima?

– Smatram da smo specifična ekipa. Razlog je da smo u jednom trenutku imali čak sedam igrača sa dvocifrenim učinkom. Zbog toga smo bili skroz nepredvidivi i bilo nas je teško skautirati. Dešavalo se ako jedan dan neko zakaže, u prvi plan je iskakao drugi igrač. Na tome smo radili, pokušavali smo da raspodelimo minutažu. Igrali smo veliki broj utakmica, tako da nije bilo realno da jedan košarkaš konstantno bude u prvom planu. Uvek sam ponavljao, meni je svaki igrač podjednako važan. Smatram da je to, na kraju, i donelo prevagu u svim takmičenjima.

Da li ste već počeli da razmišljate o planovima za elitno društvo ABA lige?

– Ne mogu da pravim planove jer ne znam šta će biti u budućnosti. Redovno pratim šta se dešava i koje sve solucije postoje. Mislim da ćemo svi zavisiti od NBA i Evrolige. Nadam se da će Borac ući u ABA 1 ligu.

Čačak decenijama važi za grad košarke. Imate li neki plan da se dodatno poveća slava grada kraj Morave?

– Pošto sam nov u poslu, mnogo brzo se sve izdešavalo prošlog leta. Međutim, sada imamo dovoljno vremena da košarku podignemo na viši nivo u Čačku i da probamo da sami pravimo igrače, kako bismo uspeli sami sebe da izdržavamo. Ali to je vrlo teško. Ipak, imamo dovoljno energije, pa kada bude malo jasnija slika mislim da svi treba da sednemo i da vidimo koji je najbolji plan da Čačak ponovo krene da izbacuje talentovanu decu.

Dalji planovi u karijeri?

– Svi moji profesionalni planovi vezani su za Borac, ne razmišljam ni o čemu drugom – zaključio je Marko Marinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here