Pre tačno mesec dana, u Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa. Preminulo je 99 osoba, zaraženo njih 4.873. Tokom predstojećeg vikenda kretanje će biti zabranjeno od petka u 17.00 do utorka u 5.00, ali penzioneri će od sledeće nedelje moći da izlaze napolje.

Vlada Republike Srbije donela Odluku o zabrani izvoza lekova koji se upotrebaljavaju u humanoj medicini na 30 dana a ona danas stupa na snagu, navodi se u dokumentu koji je objavio Službeni glasnik.

Od zabrane izvoza i ponovnog izvoz lekova izuzeti su lekovi koji se proizvode u Srbiji, a nisu registrovani u Srbiji odnosno “koji se proizvode isključivo za strana tržišta”, navodi se u Odluci. Izuzetak od zabrane izvoza su i lekovi koje strano lice otprema u postupku tranzita sa carinskog područja Srbije, kao i izvoz lekova uz odobrenje koje se izdaje posebnih aktom Vlade Srbije.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da je Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici doneo odluku o radnom vremenu prodajnih objekata uoči Vaskrsa na teritriji Beograda.

“U skladu sa preporukama Privredne komore Srbije, a kako bi se sprečilo stvaranje većih gužvi u trgovinskim radnjama, prodajni objekti će u sredu i četvrtak raditi u vremenu od 07-16 časova, a u petak u vremenu od 08-16 časova”, istakao je Nikodijević

On je dodao da će penzioneri i građani stariji od 65 godina svoju nabavku moći da obave u petak u periodu od 04 – 07 časova ujutru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here