Požeško preduzeće „Prehrana“, vlasnika Darka Vukojičića, poklonilo je užičkoj bolnici sanitetsko vozilo, za čiju nabavku je izdvojeno 4,1 milion dinara. Na ovaj način želeli su, kako kažu, da pomognu lekarima, zdravstvenim radnicima, kao i pacijentima koji se bore protiv korona virusa. Ovo ambulantno vozilo, donacija porodice Vukojičić, koristiće stanovnicima i pacijentima celog Zlatiborskog okruga. Prvobitna ideja bila je kupovina respiratora, ali pošto je njihova nabavka trenutno gotovo nemoguća, u „Prehrani“ su odlučili da Zdravstvenom centru Užice doniraju sanitetsko vozilo.

Foto: Infopres

“Upravo u najtežim trenucima najvažnija je solidarnost, a nju su ovoga puta pokazali vlasnici velikog srca iz požeškog preduzeća Prehrana”, rekla je prilikom uručenja donacije Jelena Raković Radivojević, direktorka Opšte bonice Užice.

Foto: Infopres

“U ovom trenutku kada se svi zdravstveni radnici u prvim redovima bore protiv ove pošasti koja nas je zadesila, neizmerno mi je drago da postoje ljudi kao što je Darko Vukojičić i njegova porodica, kojima je opšta dobrobit iznad sopstvene.”

Direktor Zdravstvenog centra Užice, prim. dr Miloš Božović, takođe naglašava da je ova donacija stigla u pravi čas, da je ambulantno vozilo u ovom trenutku užičkoj bolnici, kao centralnoj zdravstvenoj ustanovi na području Zlatiborskog regiona, preko potrebna investicija.

Foto: Infopres

“I u redovnim, a posebno u ovim vanrednim okolnostima, svakodnevno se iz Užica prvoze pacijenti prema tercijalnim zdravstvenim ustanovama, prema rehabilitacionim centrima i specijalnim bolnicama. Zlatiborski okrug je veliki i ovo je za nas poklon od neizmernog značaja.”

Gotovo od samog početka ove vanredne situacije, istakao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković, privrednici grada i iz celog regiona pokazali su značajnu odgovornost i solidarnost.

Foto: Infopres

„U ovim vremenima posebno je važno da to ne budu samo reči, već da se odgovornost i solidarnost pokažu na delu. Samo zahvaljujući tome možemo prevazići ovu tešku sitaciju za sve. Kao užičanin srećan sam i ponosan na značajan broj užičkih privrednika koji su se, upravo na delu pokazali.“

I već naredne nedelje, prema najavama iz Zdravstvenog centra Užice, trebalo bi da stigne još jedno sanitetsko vozilo za čiju je nabavku novac obezbedila udružena užička privreda.

Ovog trenutka inače, jedan značajan broj užičkih lekara otišao je da radi, kao pomoć i podrška u drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Kako navode u Zdravstvenom centru Užice, šest anesteziologa je u KBC-u “DR Dragiša Mišović”, tri anestetičara u Zemunskoj bolnici i tri u Gradskoj bolnici u Beogradu, a od danas i jedan infektolog iz užičke bolnice angažovan je u bolnici u Šapcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here