„Epl“ predstavlja ljubiteljima pametnih telefona „ajfon SE“, novi model namenjen korisnicima sa skromnijim mogućnostima i u vreme kada mnogi postaju svesni da su zbog ekonomije koja posrće pred nama teška vremena. Cena ovog telefona je 399 dolara, a u prodaji će biti 24. aprila.

Povoljniji model „ajfona“ stiže na tržište usred pandemije koronavirusa koja je ozbiljno ugrozila ekonomiju u zemljama širom sveta. Dostupniji pametni telefon tu je i da bi privukao više korisnika „Eplovim“ servisima.

„Ajfon SE“ (iPhone SE), biće dostupan već 24. aprila. U pitanju je nova, unapređena verzija „Eplovog“ povoljnog pametnog telefona.

Ovaj model koštaće 50 dolara manje nego najjeftiniji dostupni „ajfon“ – „ajfon 8“ koji će biti povučen koštao je 449 dolara, dok će „ajfon SE“ moći da se kupi za 399 dolara (64 gigabajta), odnosno 449 dolara za opciju sa duplo više memorije. Za aparate kapaciteta 256 gigabajta novi vlasnici moraće da izdvoje 549 dolara.

Novi „ajfon“ izgledaće identično kao „ajfon 8“ imaće ekran od 4,7 inča, biće opremljen procesorom najnaprednijeg „Eplovog” modela, što ga čini najbržim povoljnim modelom.

Telefon oznake “SE” neće imati mogućnost za korišćenje 5G mreže, niti prepoznavanje lica, već će se oslanjati na senzor koji će preko otiska prsta otključavati uređaj.

„Ajfon SE“ biće dostupan u tri boje – crnoj, beloj i crvenoj.

„Epl“ je sve svoje modele predstavljao na brižljivo pripremanim prezentacijama pred obožavaocima, ali ovog puta to nije bilo moguće zbog zabrane okupljanja koja je na snazi u Kaliforniji, gde je sedište kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here