Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Penzioneri će moći napolje posle Vaskrsa, evo i pod kojim uslovima

post-title


Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da se razmišlja o postepenom popuštanju mera posebno one koja se tiče starijih od 65 godina.

On je konstatovao da dolazi na red popuštanje mera uz napomenu da to treba da ide postupno i da prvo treba relaksirati one koji su preko 30 dana zatvoreni, to su stariji.

"Njima će biti omogućeno kretanje utorak, petak i nedelja, pola sata u krugu od 300 metara od kuće. To će se sa boljim rezultatima sve više puštati. To je interval kada je policijski čas i mogu bilo kada da se kreću, neće svi zajedno, nego kada kome odgovara", rekao je Kon na konferenciji.

On je  na osnovu trenutnih podataka istakao da imamo situaciju koja je bolja zbog čega počinje preispitivanje o popuštanju određenih mera koje su donesene vanredno.

Prema njegovim rečima nije ravnomerno situacija svuda u delovima Srbije, zbog čega treba biti obazriv prilikom popuštanja.

"Oko Niša, Prokuplje, Aleksinac i u tom delu imamo nešto veći procenat pozitivnih, dok u ostalom delu to polako popušta. Pa tako u Beogradu u jednom danu je 6,2% bilo pozitivno, što znači da se gasi potencijal ovog virusa", rekao je Predrag Kon i dodao:

"Jagodina je 20,4%, u Ćupriji devet od 54, Smederevo devet od 56, pa u Vojvodini je smanjeno.", rekao je Kon.

Mondo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar