Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počinje postepeno ublažavanje mera, kreću sa radom zanatlije, frizeri, kafići...

post-title


"Ne mogu da kažem da li virus slabi, a bolji rezultati su posledica veće discipline i da se ide na ublažavanje mera" rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Važno je da slušamo struku i lekare, ono što sam video po današnjim rezultatima je da se Vojvodina i sever Srbije umiruje, Beograd je sve bolji, dobar deo Zapadne i centralne Srbije takođe je sve bolji, jedino gde imamo problem aje okolina Niša. Aleksinac, Doljevac, Toplički okrug, Doljevci i Aleksinac se pokazao kao problematiča, Leskovac je bolji nego što je bio, takođe Smederevo i Smederavska Palanka su mali problem. Svuda gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva je bio problem" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Vreme korone" na TV Pink.

Na pitanje imali mesta opuštanju, predsednik Srbije je rekao da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta.

"Ono što je za nas bitno i o čemu smo pričali sa lekarima je ublažavanje mera. Mi moramo da uđemo atlestkim izrazom u "pucanj" sa drugim zemljama. Prva mera će biti skraćenje policijsko časa, umesto od 17, biće od 18 časova. Što se tiče penzionera, oni će imati od 18 časova do 01 imati pola sata da prošetaju, a sami će moći da izaberu u koje vreme" - rekao je predednik Srbije.

Predsednik Srbije rekao je dodao da to nisu jedine mere koje će biti ublažene.

"Krećemo da radimo punom parom. U roku od sedam do 10 dana, Parlament Srbije treba da se obezbedi da svi dobiju neophodnu zaštitnu opremu. Pozvao bih sve građavinare da od utorka krenu punom parom na posao, i one koji su na otvorenom i one na zatvorenom uz naravno propisane mere distanciranja. Od utorka otvaramo gotovo sve zanatske radnje, serveisne radionice, obućari, krojači… Sve druge radnje su predvišene da se otvore 27. aprila naravno ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promeni povućićemo ove ublažene mere"- izjavio je Vučić.

On je doda da će frizerski saloni, saloni lepote i teretane počeće da rade iza 27. aprila ali uz posebnu zaštitu.

"Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10 maja ali uz pravljenja distance. Međutim, ako krene lošije povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće. Između 4. i 11. maja predviđeno je otvaranje hotele, banja, tržnih centra, restorana, kafića, međugradskog saobraćaja. Naravno i tu će biti distanciranja" - dodao je Vučić.

Što se tiče ekeonomije, predsednik Vučić je rekao da je veliki optimista i da ćemo imati najveći rast u Evropi.

"Ja sam optimista po pitanju naše ekonomije, a vi znate da po prirodi nisam optimista. Ja vam sada kažem imaćemo najbolju ekonomiju, najbolji rast bruto domaće proizvodnje u Evropi. Da bude bukvalno minimalni pad, odnosno najveći rast u Evropi. Oovo vam kažem nakon razgovora sa ljudima u vladi" - rekao je Vučić

Vučić je dodao da su renovirane bolnice Dragiša Mišović, VMC, Zemunska bolnica, Gradska bolnica, i dodaje da su brzo napravili i privremenu korona bolnicu, kao i više nego dovoljan broj respiratora.

"Ideja nam je da napravimo nešto kao "digitalno zdravstvo" u Srbiji gde ćemo da imamo poseban magacin u kome ćemo da imamo opremu za sve. Za sve što može svet da zahvati mi ćemo da napravimo u narednih godinu dana. Pokazaćemo da smo ozbiljnija država od mnogih drugih" - rekao je Vučić i dodao da je krenula sa radom prva fabrika maski u Rumi koja će 96 hiljada hirurških maski dnevno da proizvodi.

Predsednik je i najavio da se prekosutra pušta u prodavnice četiri miliona pari rukavica i maski.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar