Trideset osmi sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u subotu, 18. aprila 2020. godine, u 09,00 časova.

Tokom prethodnog dana pristigli su rezultati 54 brisa, pri čemu su u Čačku izolovana četiri novootkrivena, a u Gornjem Milanovcu jedan. Pored toga dobijena su još dva pozitivna brisa jedan iz Čačka, a jedan iz Gornjeg Milanovca koji su ranije bili pozitivni, tako da nisu novootkriveni.

Ukupan broj pozitivnih na korona virus u Čačku sada iznosi 53, Gornjem Milanovcu 19, Lučanima tri i Ivanjici jedan. U Moravičkom okrugu od početka epidemije COVID-19 potvrđen je kod 76 lica.

U prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je sedam pregleda i jedan prijem.

Tokom jučerašnjeg dana u bolnici je preminuo bolesnik koji je bio na respiratoru, tako da je sada ukupan broj umrlih od posledica korona virusa na teritoriji grada Čačka sedam, a u Gornjem Milanovcu i Ivanjici po jedan, što je ukupno devet.

Dom zdravlja saopštio je da je u ambulanti Ljubić bilo 16 pregleda od toga devet lica imalo je povišenu temperaturu, četiri su upućena na laboratorijske analize, jedan na uzimanje brisa, a urađen je i jedan brzi test koji je bio negativan.

U izolacionoj sobi Doma zdravlja pregledana su četiri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je od njih upućen na testiranje.

U hali u Atenici još uvek imamo pet pacijenata. RFZO daje podatak o nabavci 129 skafandera.

Policijska uprava navodi da je 265 lica u samoizolaciji, da je policijski čas prekršilo osam lica koji su po skraćenom postupku prekršajno gonjeni. Lica starija od 65 nisu kršila propisane mere.

Civilna zaštita daje podatak da je tokom jučerašnjeg dana rađena dezinfekcija Ljubić keja kao i da su obišli sve crkve i manastiri kako bi im podelili zaštitne maske.

Gradonačelnik Čačka je u skladu sa preporukom premijerke tražio da se daju podaci o broju izlečenih lica na dnevnom nivou. Pošto takvi podaci po proceduri postoje u RFZO oni su obavezani da ubuduće svakodnevno daju takve izveštaje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here