Zbog pandemije koronavirusa mnogi parovi provode više vremena zajedno, naročito u vreme višednevnog policijskog časa. Nažalost, to je i prilika da mane osobe koju volite, a za koje niste znali da postoje, izađu na videlo. Ovo je šest razloga zbog kojih bi moglo da dođe do svađe, a možda čak i raskida.

Na muci se poznaju junaci

Ovo je nesumnjivo teško vreme za sve, u kojem vam je potreban oslonac: Neko ko će reći da će sve biti u redu ako se pridržavate mera, ko neće paničiti, ko će znati da se organizuje, neko sa kim ćete biti jači, a ne slabiji.

Ako iskoristimo izreku “na muci se poznaju junaci” možemo reći da svi pored sebe želimo savremenog junaka: sposobnu i odgovornu osobu. To su svakako karakteristike koje želite da ima osoba sa kojom ćete graditi porodicu.

Nikada ne znamo kakvo nas vreme vreba iza ćoška.

Preveliki pritisak

Kada izlazite napolje stavljate masku i rukavice, ništa ne dirate, perete ruke 20 sekundi. Sve dezinfikujete 70-procentnim alkoholom.

S druge strane, vaš partner ili partnerka misli da je imun na virus, “plakne” ruke pod česmom, ne izuje se kada uđe u kuću, viđa se sa drugari(ca)ma.

Možda se osećate da je vaš partner, zapravo pretnja po vas, dok nju/njega nervira neprestano podsećanje na (ponekad preterane) mere prevencije.

Od ljubavi se ne živi

Zajednički život nije uvek lak, a ljubav nije uvek dovoljna. Potrebno je praviti kompromise i deliti muke, ali i obaveze.

Preuzmite deo tereta, jer osoba koju volite ne živi od ljubavi.

Ne gurajte stvari pod tepih

Verovatno nikada sa svojim partnerom niste provodili toliko vremena kao sada, što znači da je ovo prava prilika da vidite njegovo/njeno pravo lice, ali i da razgovarate o važnim temama.

Da li želite da proširite porodicu? Da li želite da promenite posao? Da li ste srećni u vezi?

Nemojte gurati stvari pod tepih, kad-tad će vas sustići.

Nažalost, može se ispostaviti da se vaše želje ne poklapaju i da na zajednički život gledate drugačije.

Miš postaje slon

Stvari koje ste smatrali nebitnim odjednom postaju iritantne. Na primer, zašto uvek ista osoba pere sudove, ako obe imaju vremena? Zašto neko mljacka dok jede? Zašto je i dalje u pidžami?

Ovakve sitnice kada se nagomilaju umeju da dovedu do svađa u kojima u trenutku možete reći i nešto što inače ne biste. Sada ne možete da izađete, prošetate i tako razbistrite misli. Treba da se suočite sa problemima.

Razgovarajte ako vam nešto smeta, nađite način da na to skrenete pažnju. Možda i vi radite nešto što vašeg partnera nervira, a da i ne znate.

Ponekad je miš samo miš, nemojte od njega praviti slona.

Prevara se teško sakrije

Hteli-ne hteli, možda ćete čuti neki sumnjiv razgovor, ili baciti pogled kada pristigne neka poruka misleći da je vaš telefon i otkriti nešto što niste ni slutili.

Veoma je teško bilo šta sakriti kada ceo dan provodite zajedno, a najgora stvar koju možete da otkrijete je da vas partner vara.

Strah od zaraze koronavirusom postepeno menja strah od ekonomskih posledica. Jedan od razloga da se narušene veze održe je upravo taj – preživljavnje u slučaju gubitka posla.

Nadajmo se da do toga neće doći i da će zajedničko vreme uticati suprotno – da će parovi svoju ljubav ojačati, a da će oni zaljubljeni koji su razdvojeni svoju strast još više rasplamsati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here