Nakon više od mesec dana otvorena je zelena pijaca u centru Čačka. Vredni poljoprivrednici i trgovci jedva su dočekali da ponovo svoje proizvode izlože na tezgama. Kako kaži, sve vreme su strahovali šta će biti sa njihovim poslovanjem, ali sada su stvari krenule na bolje.

„Za običnog seljaka pijaca je osnovni izvor prihoda. Mnogo nam znači što su ponovo otvorene. Nadamo se da će biti kupaca kao i svake godine u ovo doba, jer ljudi hznaju da je najzdravije voće i povrće upravo ovo naše domaće, proizvedeno na seoskim njivama“, rekla je za RINU, Dragina Panić koja je na svom radnom mestu bila pre sedam.

Foto: RINA

Da bi pijace ponovo počele sa radom, prehdonog dana urađena je ponovna dezinfekcija cele površine, a svi koji ulaze moraju da nose zaštitene maske i rukavice.

Foto: RINA

„Jutros smo otvorili pijacu malo ranije, postoji samo jedan ulaz, kroz koji ne možete proći ako nemate zaštitne maske i rukavice, postavili dezinfekcionu barijeru kroz koju moraju svi da prođu potrošači. Ne može se ući na pijac ako ne zgazite preko nje, to je prostor koji je natopljen dezinfekcionim sredtvom, tako je sa ulazom i u mlečnu pijacu. Svi zakupci moraju takođe da prate sve epidemiološke mere“, izjavio je Bogoljub Radisavljević, upravnik čačankse pijace.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here