Na prostoru Sportskog centra Mladost su itekako vidljive pozitivne promene i pomaci na svakom koraku. Poštovani sugrađani, sa velikim zadovoljstvom saopštavamo da su počeli dugo očekivani radovi na gradskoj plaži.

Finansijska sredstva za finansiranje radova na parternom uređenju gradske plaže u Čačku obezbeđena su Odlukom o budžetu grada Čačka za 2020. godinu od 27. decembra 2019. godine, i to je predviđeno finansiranje u dve budžetske godine. Prethodno je na sajtu grada Čačka, sprovedena anketa o investicijama grada za 2020. godinu, gde je uređenje gradske plaže bilo jedan od tri zahteva građana koji su dobili najviše glasova Čačana.

Planom javnih nabavki za 2020. godinu grada Čačka, koji je usvojen 28.01.2020. godine i objavljen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama na Portalu javnih nabavki Republike Srbije, planirana je javna nabavka za Radove na parternom uređenju gradske plaže u Čačku pod rednim brojem iz Plana 1.3.43

Javna nabavka je objavljena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama 29.02.2020. godine, u redovnom otvorenom postupku javne nabavke, sa rokom za dostavljanje ponuda od 30 dana (šifra javne nabavke na Portalu javnih nabavki: 2667113).

Nakon donošenja Odluke o dodeli ugovora i isteka roka od 10 dana za podnošenje Zahteva za zaštitu prava ponuđača u postupku javne nabavke, (dakle uz poštovanje svih zakonskih procedura) zaključen je Ugovor o izvođenju radova sa izvođačem „Vibbet“ d.o.o. sa sedištem u Čačku. Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 54.981.324,00 sa obračunatim porezom na dodatu vrednost.

Izvođač je dana 22.04.2020. godine uveden u posao i u toku je izvođenje pripremnih radova na lokaciji gradske plaže.

Dizajnerska vizija i programiranje parka gradske plaže na osnovu projekta, oslanja se na uvođenje novih sadržaja koji će građanima omogućiti prijatan boravak tokom cele godine na obali Morave. Ambicija je da se stvori park sa fokusom na pratećim aktivnostima za različite korisničke grupe i uzraste. Velika pažnja posvećena je očuvanju postojeće dendroflore. Naglašavamo da će sva postojeća stabla biti sačuvana i negovana, ali ćemo zasaditi i nova stabla, koja će u budućim godinama ovu zelenu oazu Čačanima učiniti još prijatnijom za boravak i odmor.

Popločane površine pokrivaju segmente kuda će se kretati korisnici ovog prostora, staze za šetnju, platoe u službi ugostiteljskih objekata, gradsku plažu i mini trg za okupljanje građana u dnevnom ili večernjem ambijentu.

Ovaj projekat podrazumeva:

– Popločane površine u delu gradske plaže i trase kojima se kreću korisnici prostora

– Uređenu integraciju saobraćaja

– Jasno definisano i osvetljeno šetalište pored vode

– Muzički paviljon

– Dečiju igraonicu sa piramidom i vrteškom

– Fontanu sa interaktivnim sistemom mlaznica za regulaciju vode

– Atraktivno osvetljenje

– Tipske šankove na otvorenom za ugostiteljske objekte

– Ležaljke sa pogledom na vodu

– Silazak u vodu sa dugačkim stepenicama – tribinama i rampom

– Klupe za sedenje

Ovog leta, naši sugrađani, ali i svi dragi gosti Čačka, šetaće popločanim bedemom sa uređenim stepeništima, modernom rasvetom, klupama i savremenim mobilijarom, pratiti brojne kulturne sadržaje u Parku mladosti i pored gradskih bazena, koristiti nove terene za odbojku i košarku sa gumiranom podlogom, takmičiti se i rekreirati na novoj atletskoj stazi, igrati fudbal na novom asfaltnom terenu, odmarati se na novoj i prelepo uređenoj gradskoj plaži, pored kompleksa gradskog fudbalskog stadiona, popiti kafu pored naše Morave i biti ponosni na kompletno uređenu celinu u najlepšem delu našeg grada.

Ovo objavljujemo isključivo zbog velikog interesovanja naših sugrađana, kako bi se na osnovu fotografija i video animacije uverili u pravu istinu i uporedili sadašnji i budući izgled gradske plaže.

5 KOMENTARA

  1. Pa uredjenje ima smisla ako je voda Morave cista i omogucava kjpanje
    U suprotnom trebalo je plazu prvo napraviti na drugoj lokaciji po modelu Ade ciganlije koje podrazumeva filtriranje vode da bi kupanje bilo bezbedno. To je osnovna stvar.
    Ovao ides na plazu a u voddu ne smes da udjes.

  2. Odlična animacija samo su pogrešili boju morave, treba pitati u Slobodi koja je boja otrova koju ispustaju u vodu pa onda uraditi animaciju.
    Inače lepo izgleda nema šta, šteta što se to neće uraditi skoro.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here