Povodom obeležavanja 205 godina od Drugog srpskog ustanka, dana Vojske Republike Srbije i 167 godina od osnivanja opštine Gornji Milanovac , danas u su vence na spomenik u kompleksu Takovo položili Nenad Nerić, državni sekretar za rad i zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku u Vladi Republike Srbije i Dejan Kovačević predsednik opštine.

„Ovom prilikom želim da čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije ovaj veliki praznik. Danas je i Dan opštine Gornji Milanovac i želim da svim građanima čestitam njihov praznik“, rekao je u Takovu Nenad Nerić, državni sekretar za rad i zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku i dodao: „Vlada Republike Srbije ulaže puno u negovanje tradicija , koje oslikavaju svu težnju srpskog naroda za slobodom. Tako je bilo svih ovih 205 godina, tako će biti u buduće.“

Dan Vojske Srbije čestitao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac koji je ovom prilikom rekao: „Svi vojnici vojske Srbije trebalo bi da se ugledaju na ustanike u Takovu, ljude koji su pre 205 godina izvojevali slobodu Srbiji. U danima iza nas videli smo da jedino kada imate ovakve resurse, kada imate sopstvenu vojsku možete računati da ste na korak ispred onih koji to nemaju. Možda je ovih predhodnih mesec dana još jednom pokazalo da bez jake vojske Srbije ni Srbija nije jaka“, naglasio je Kovačević.
Dan opštine Gornji Milanovac obeležen je polaganjem venaca na spomenike Slobode i vojvode Živojina Mišića na trgu kneza Mihaila. Vence su položili Dejan Kovačević predsednik opštine, Lazar Nikolić predsednik Skupštine i potpukovnik Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta , kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“.
„Danas je 167 godina od osnivanja grada, nažalost ove godine nismo u prilici da obeležimo kao što smo to činili predhodnih godina“, rekao je Dejan Kovačević i dodao: „Želim da se zahvalim svim prijateljima, svima koji su nam uputili čestitke a stižu sa svih strana. vi znate da imamo dosta bratimskih opština i gradova čiji predstavnici u ovom periodu uvek dolaze u Gornji Milanovac da sa nama obeleže jubileje. Nadam se da ćemo vrlo brzo pobediti ovu pošast, da će ovo biti ubrzo iza nas i da ćemo u narednom periodu moći da sprovedemo sve ono što nismo mogli sada, za Dan opštine. Za ove dana planirali smo otvaranje Međunarodnog bijenala minijature, zatim održavanje Srpskog festivala Svetske muzike ali smo prinuđeni da sve odložimo za neko bolje vreme. Nadam se da ćemo znati da cenimo svu podršku naših prijatelja koji su nam u ovim najtežim trenucima pomogli“, zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, česititao je danas i na društvenim mrežama svojim sugrađanima Dan opštine

“Želim da vam čestitam praznik svih Milanovčana i poželim da nam svaka sledeća godina bude uspešnija, a da teškoće ostanu iza nas. Mnoge smo bitke dobili i izazove pobedili, ponosni što smo Srbi i što potičemo iz ustaničkog kraja. Verujem da će tako takav duh ostati u nama u svim danima i godinama koje dolaze. Čestitam vam Dan opštine Gornji Milanovac.” – napisao je Kovačević na društvenim mrežama.

IFrame

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here