Rebalansom budžeta dodatno je izdvojeno 3,3 milijarde dinara za nastavak izgradnje Moravskog koridora, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

– Mi smo i 3,3 milijarde dinara izdvojili dodatnih para za nastavak izgradnje Moravskog koridora. Dakle, nastavljamo i sa investicijama, nastavljamo sa izgradnjom puteva, infrastrukture koja nam je veoma važna i od toga nećemo odustati – rekao je Mali.Ministar je podsetio da kada je reč o rebalansu, projekcija rasta našeg BDP- a u rebalansu budžeta je -1,8

.- Gledaćemo da budemo još bolji od projekcije koje je dao MMF, a to je -3, mi idemo sa -1,8. Dakle, ubedljivo najniža stopa pada, ili najvišastopa rasta naše ekonomije u odnosu na skoro sve zemlje u Evropi – rekao je Mali.

On je rekao da su naše javne finansije zdrave i stabilne, i da upravo zato i MMF i Srbija očekuju da ćemo relativno lakše podneti krizu i brže iz nje izaći.

U rebalansu i dodatni turistički vaučeri

U rebalansu budžeta su uključena sredstva za turističke vaučere vredne 2 milijarde dinara za 400.000 novih vaučera.

– Stav Vlade Srbije ali i velikog broja eksperata i epidemiologa i svih koji rade na koronavirusu je da gledamo da kao građani Srbije ne putujemo mnogo u inostranstvo tokom letnjih meseci – rekao je Mali.

Rebalansom budžeta je zato predviđena pomoć vidu turističkih vaučera koji su namenjeni građanima kako bi proveli leto u domaćim hotelima, rizortima, etno kućama, seoskom turuizmu.Prethodno je već, podsetio je, dodeljeno iz budžeta 160.000 vaučera za turistička putovanja po zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here