Globalna pandemija bolesti COVID-19 svima nam je donela do sada nezabeležene izazove u svakodnevnom životu, a kompanija Tetra Pak saoseća sa svima čiji su životi pogođeni pandemijom. U cilju podrške kolektivnoj borbi protiv krize, kompanija Tetra Pak doniraće ukupno 100.000 EUR humanitarne pomoći u nameri da se zaustavi širenje bolesti COVID-19 i pomogne građanima Srbije u procesu oporavka, navedeno je u saopštenju kompanije.
Iznos od 35.000 EUR biće doniran Crvenom krstu Srbije. Dodatno, u cilju podrške lokalnoj zajednici u Gornjem Milanovcu, gradu u kom posluje i Tetra Pak fabrika, 50.000 EUR biće donirano Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, 10.000 EUR gornjomilanovačkom Domu zdravlja, i 5.000 EUR Opštini Gornji Milanovac. Donirana sredstva biće iskorišćena u cilju podrške zdravstvenom sistemu opštine i borbi protiv COVID-19 pandemije na lokalnom nivou.
– Pandemija bolesti COVID-19 ostavila je do sada nezabeležene posledice u zajednicama širom sveta. U mislima smo sa svima čiji su životi pogođeni ovom pandemijom – izjavio je Gijom Laturet, generalni direktor kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu.
– Zahvalni smo našim zaposlenima, posebno onima koji rade u našoj fabrici u Gornjem Milanovcu, na njihovom konstantnom doprinosu, predanom radu i pomoći da održimo neometanu isporuku hrane tokom ovih teških vremena. Takođe, zahvalni smo i našim klijentima i partnerima, te izražavamo punu podršku Vladinim merama, industriji i zajednicama u borbi tokom vanredne situacije – dodao je.
Ova donacija čini deo nedavne inicijative Tetra Laval Grupe koja je izdvojila sredstva u iznosu od 10 mil EUR za podršku borbi protiv bolesti COVID-19 na globalnom nivou.
– Ostajemo u potpunosti posvećeni cilju da održimo naše obećanje i štitimo ono što je dobro, tako što ispunjavamo našu ulogu u obezbeđivanju neometanog snabdevanja hranom u zemlji, uz istovremeno poštovanje mera kojima se osigurava zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, kao i svih drugih koji su povezani sa našim poslovanjem – dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here