Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu dobila juče značajnu donaciju od firme Papir print.

„U pitanju je  tunel koji služi za dezinfekciju  civila i osoblja koje koristi zaštitnu opremu u situaciji epidemije Covid 19“,rekao je danas dr Predrag Šutić, v.d direktora Opšte bolnice i dodao „Bazira se na rastvoru alkohola 70%, vrši se raspršivanje i dezinfikuje osoba koja prolazi kroz tunel dužine 5 metara“. Dr Šutić se zahvalio preduzeću „Papir Print“ na ovoj veoma značajnoj donaciji.

Foto: Press služba

Na plućnom odeljenju Opšte Bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno je smešteno 4 pacijenta potvrđenih na COVID 19. Načelnik Službe, Milko Milovanović kaže da su trenutno svi u dobrom opštem stanju.

„Imajući u vidu da se  prvi put suočavamo sa ovakvom vrstom epidemije, kao i ceo svet, nije lako“, rekao je dr Milko Milovanović, načelnik Službe za plućne bolesti Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i dodao “Svakodnevno su tu novi slučajevi ali na sreću u našoj Bolnici je situacija povoljnija u odnosu na druge gradove. Ova donacija nam je veoma značajna, zahvaljujem  se donatorima koji su na ovaj način olakšali naš rad“,  zaključio je Milovanović.

Foto: Press služba

Tunel koji je postavljen ispred Grudnog odeljenja nije jedina donacija milanovačke privrede, u narednom periodu očekuje se još nekoliko.

„Dosta kompanija se već uključilo u akcije doniranja, kako u novcu tako i u namirnicama, što dosta znači za Opštu bolnicu“, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodaje “Osim Papir printa, Bolnici je donaciju uputio i Tetra Pak i ovog puta im se zahvaljujem. Opština Gornji Milanovac je iz robnih rezervi opredelila jednu količinu alkohola koja se koristi u svrhu dezinfekcije, kada se potroši ova zalihu obezbedićemo dodatne količine.Želim da se zahvalim svim zaposlenima u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, jer nose najveći teret u ovom periodu, najiskrenije im se zahvaljujem za sve što rade za građane Gornjeg Milanovca.  Još jednom se zahvaljujem i milanovačkoj privredi, koja je uvek bila odgovorna prema opštini i građanima i što su i ovoga puta izašli u susret“,  zaključio je Kovačević.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here