“Španci nisu ozbiljno shvatili situaciju. Trgovi su bili puni. Tata i ja smo dan pre nego što je u Srbiji uvedeno vanredno stanje sleteli u Beograd”

U poslednji čas je srpski košarkaš Aleksa Avramović (25) uspeo da pobegne iz Madrida, najvećeg žarišta koronavirusa u Evropi. Član Estudijantesa izolaciju je proveo u rodnom Čačku gde je ispoštovao sve propise vezano za građane koji dolaze iz inostranstva.

– Tata i ja smo dan pre nego što je u Srbiji uvedeno vanredno stanje sleteli u Beograd. Na aerodromu nas je pregledao doktor i dao instrukcije za izolaciju. Kad smo stigli u Čačak javili smo se policiji, a pripadnici MUP-a su nas svaki dan obilazili, da provere da li je sve u redu – započinje Aleksa Avramović.

U Madridu je i dalje jako loša situacija …

– Španci nisu ozbiljno shvatili situaciju. Trgovi su i dalje bili puni, nisu poštovali ono što im je rečeno putem medija. Žao mi je što se to dešava.

Aleksa je razmišljao o najbližima u Srbiji, ali je ipak osetio dozu straha kad se zarazio prvi košarkaš u Španiji.

– Više sam strepeo da se neko od mojih najbližih ne zarazi, nego što sam strahovao za sebe. Ipak, pojavio se potajni strah kad mi je Mario Nakić nagovestio nekoliko dana pre zvanične objave da je njegov saigrač Trej Tompkins najverovatnije zaražen. Nadam se da će uskoro sve biti iza nas – rekao je Avramović.

U srećnoj vezi sa Teodorom

Ne krije srpski reprezentativac da već neko vreme uživa u emotivnoj vezi.

– Više od četiri godine smo zajedno i lepo nam je. Teodora ima 21 godinu i studira dizajn enterijera, pa kad god joj obaveze dopuste, dođe kod mene u Španiju na mesec ili dva, pa se vrati zbog ispita – rekao je Avramović.

Sa Dangom i Nakićem igra igrice

Često na Instagramu Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić i Mario Nakić objavljuju da uživaju u video igricama.

– Redovno igramo “Call of duty”, “Fortnite” ali i “FIFA”. Uvek igramo zajedno, nikad jedan protiv drugog. Danga je neprikosnoven, najbolji je od nas trojice – nasmejano kaže Avramović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here