Pomoć u vidu tri respiratora, 5.000 zaštitnih maski i 500 vizira stigla je iz Srbije u Veneto, nakon što je grupa dece iz Čačka prikupila maske, a akciji za pomoć jednom od najteže pogođenih regiona virusom Covid-19 u Italiji pridružili su se i drugi dobrotvori.

Vest o donaciji iz Čačka javili su lokalni mediji u Venetu, a za agenciju Tanjug je potvrđeno da je pomoć stigla u Padovu u petak, 24. aprila.

Član regionalnog saveta Veneta Stefano Valdegamberi izjavio je da se “čvrsta prijateljstva pokazuju u teškim vremenima”.

Kako je navedeno, deca iz jedne predškolske ustanove u Čačku želela su da svako od njih prikupi po dve maske i pošalje deci u Venetu.

– To je gest solidarnosti koji Veneto neće zaboraviti. Prijatelji iz Srbije nas nisu zaboravili – izjavio je Valdegamberi i zahvalio bračnom paru Nestorović u čijem je vlasništvu predškolska ustanova u kojoj je organizovana akcija prikupljanja pomoći.

Italijanski mediji su preneli vest ističući da je Srbija, odakle je poslata pomoć, takođe pogođena virusom Covid-19, ali da uprkos tome “mnogi iz mesta stotinak kilometara od Beograda navijaju za Veneto”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here