Volonteri mesne zajednice “Park” među prvima su se organizovali 19. marta i ponudili pomoć osobama starijim od 65 godina, ali i drugima kojima je pomoć potrebna.

U prvih mesec dana volonteri koji pokrivaju teritoriju MZ “Park” i MZ “Loznica” 540 puta su izašli na teren, noseći pomoć ili obavljajući nabavku i plaćanje računa osobama starijim od 65 godina.


Pored toga pruženo je i oko 150 telefonskih informacija. U radu volonterskog centra učestvuje 20 uglavnom mladih volontera sa prostora ove dve mesne zajednice. Volonteri se okupljaju svako jutro od 7 časova, a radno vreme zavisi od policijskog časa. Dezinfekcija prostora, maske i rukavice obavezne su mere zaštite za sve volontere.

Starijim osobama je ova pomoć bila dragocena, u prilog tome tome svedoče pohvale i pisma zahvalnosti koja su dobili volonteri.

U Čačku je aktivno 11 volonterskih centara. Pored volonterskog centra Park, tu su i centri Košutnjak, Ljubić, Prijevor, Preljina, Mrčajevci, Slatina, Zablaće, Atenica, Alvadžinica i Stari Grad.

MediaPortal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here