,Nikada manje pasa lutalica u gradu”, tvrdi upravnik Zoohigijene u JKP ,,Komunalac” u Čačku. Isto to sada  kažu i Čačani koji su se do pre dvadesetak dana  žalili da ih  ima  mnogo u gradu od kako je  uvedeno vanredno stanje i da  su  agresivni.

Da je pasa lutalica ovih dana  manje nadležni  tvrde iz  iskustva. Razlog  je pretpostavljaju što su  ljudi kod svojih kuća i više pažnje posvećuju ovim  životinjama , jer su im upravo vlasnički  psi   najviše problema  pravili. Manje je i poziva od strane  građana ali služba Zoohigijene  ima  posla.

Foto: Infopress

,, Psi koji su u centru  grada prošli  su tretman u  Zoohigijeni. Sterilisani su, vakcinisani i čipovani i nisu agresivni”,  ističe Aleksandar  Maksimović,  upravnik  službe Zoohigijene JKP ,,Komunalac”.  Dodaje da je manje pasa i u Prihvatilištu u  Milićevcima.  Umesto  uobičajenih  100, sada je taj broj prepolovljen .

S obzirom da je manje poziva  iz  grada zbog  pasa  lutalica,  radnici  Zoohigijene koriste priliku ovih dana da istim  povodom  posete  i  druge lokacije poput Ovčar Banje, Bresnice, Mrčajevaca, Gornje Trepče. Međutim,  upravnik   Zoohigijene  i  dalje naglašava da  problem  ne  prave  psi  lutalice,  već vlasnički  o kojima  vlasnici  ne vode dovoljno računa .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here