Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo Čačak u toku vanrednog stanja obavlja sve svoje radne zadatke na uređenju grada, takođe i organizacija sahrana prilagođena je uslovima trenutne situacije. Iako je na snazi naredba o zabrani kretanja u okviru javnih zelenih površina, obavljaju se poslovi košenja i sadnje cveća, ali i ostali radovi kako bi građani mogli po okončanju da uživaju u prirodi.

Foto: Infopress

Radovi se izvode i na razdeljenim ostrvima od kružnog toka kod OŠ ,,Dr Dragiša Mišović”, do okretnice na kraju Bulevara Vuka Karadžića, u dužini od oko 1300 m. Poslovi na betoniranju bi trebalo do sutra da se završe.

Foto: Infopress

Sledeći korak biće postavljanje niz ostrva ukasno zaštitne ograde i nosača sa saksijama cveća. Košenje trave urađeno je i u Malom i Velikom parku, a trenutno se obavlja i pored obale Morave, ali i na ostalim lokacijama u gradu.

Foto: Infopress

Organizacija sahrana takođe se prilagođava predloženim merama, opelo se održava na grobnom mestu uz maksimalno prisustvo do 10 ljudi na propisanoj udaljenosti. Nakon svake sahrane vrši se dezinfekcija, a vodi se računa i o udaljenosti između ljudi. Na Gradskom groblju u Čačku u proseku se obave dve sahrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here