Duže od 40 dana Srbija svako veče od 20h aplaudira lekarima. Lekarima koji se bore za zdravlje i život građana Srbije u teškim okolnostima i povećanim obimom posla. Uz rizike koji nisu mali i koji su već koštali života nekoliko zdravstvenih radnika.

Pred sam kraj vanrednog stanja na inicijativu opozicionih političara u 20:05 krenulo je lupanje u šerpe, po ugledu na proteste devedesetih. Nezadovoljni merama i policijskim časom opozicioni aktivisti lupaju u šerpe, iako su sve mere došle na inicijativu lekara i struke, kako bi se zastitio zdravstveni sistem i izbegao kolaps javnog zdravstva.

Zaključak je da oni koji lupaju u šerpe nisu ni morali da aplaudiraju 5 minuta ranije, jer očigledno ne razumeju sa kakvim izazovima se suočavaju zdravstveni radnici.

Kao odgovor na na ovaj vid protesta, aktivisti SNS u 20:30 organizovali su bakljadu i skandirali su protiv Dragana Đilasa, lidera Saveza za Srbiju.

Tako više niko ne priča o aplauzu lekarima, brzo smo ih zaboravili i vratili se uobičajenom političkom prepucavanju.

MediaPortal

1 KOMENTAR

  1. Slazem se sa ovim vidjenjem stvari.
    Akcija sa serpama je dno kao cin,jer joj nije ni mesto , ni vreme,kao ni cinjenica da podseca na ruzno doba iz devedesetih,da je primitivno i ruzno,i da umalo nije dovelo do gradj.rata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here